Voor spoed aanvragen stuurt u een whatsapp naar +31 (0)6 4004 8311


Culinaire Dienstverlening

WIE IS ROBERT SIEDENBURG?


|creatief| van nature gastvrij| gedreven| man met passie en visie| groot geloof in mensen| realistisch |teamspeler|onafhankelijk|ambachtsman|


Van jongs af aan heb ik geweten dat ik chef wilde worden. Ik belandde op de koksschool in Den Haag en heb daarna het 'traject werkend leren' ook daar gevolgd. Ik bleek talent te hebben en heb op alle niveaus gewerkt van eetcafé tot sterrenzaak. In mijn culinaire carrière heb ik bijna alle uithoeken van Nederland gezien.

Eén van die mooie plekken is Amsterdam, waar ik werkte in een zeer vooraanstaand restaurant in de hoogtij dagen van de Fusion Cuisine. Nog steeds een keuken die mij inspireert. Uiteraard niet te verwarren met de Confusion Cuisine. Een keukenstijl die ik helaas maar al te vaak tegen kom! We mixen en mengen van alles door elkaar, zonder te weten en te begrijpen wat er gebeurt. Erger nog......... zonder te proeven wat er gebeurt. Dit alles alleen maar omdat chefs willen verrassen, vernieuwen. Jammer!

De wereldkeuken is een keukenstijl die mij aanspreekt, omdat het zo goed past bij ons verleden. Wij, Nederlanders, ontdekkingsreizigers, specerijenhandelaren. Zelfs bij oma in de keuken komen we ingrediënten tegen uit het verre oosten... kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, peper, enzovoort. Warme exotische smaken die onze maaltijden al eeuwen verrijken. En natuurlijk loop ik ook warm voor alle nieuwe invloeden uit alle windstreken. Zo is mijn wekelijkse rondje langs mijn leveranciers en niet te vergeten de Haagse Markt een blijvende inspiratiebron.

Als we een goede culinaire basis hebben kunnen we in de wereldkeuken hele mooie combinaties maken, combinaties die een cultuur eren en fantastisch smaken! Maar alleen als we begrijpen wat er gebeurt en proeven, proeven, proeven...

In de moderne keuken hebben wij het graag over lokale producten. Ik hang deze werkwijze graag aan, maar wat is lokaal? Is lokaal alles in omtrek van 30 kilometer of zoals een Amerikaanse chef eens aangaf: 'bij ons is lokaal alles in omtrek van 650 kilometer'? Veel belangrijker is het voor mij om te werken met zo min mogelijk of eigenlijk geen afval. Super verse producten die in het seizoen zijn, het zogenaamde no waste principe maar ook nose to tail. Met 29 jaar ervaring in professionele keukens, Durf ik mezelf echt chef tournant te noemen en ben ik op iedere positie in uw keuken thuis. Met mijn passie, zeer grote culinaire kennis, creativiteit en gedrevenheid help ik u graag met uw culinaire uitdagingen!

Graag maak ik met u kennis!

Voor meer informatie over wie ik ben verwijs ik u graag naar mijn portfolio, te dowloaden hier op de pagina.


Hartelijke groet, Robert Siedenburg

Vis- schaal en schelpdieren | Dutch Cuisine | Fusion Cuisine | Franse keuken | Italiaanse keuken| Aziatisch koken| koken op locatie | koken op schepen | koken met mobiele facaliteiten | Houtvuur|Ambachtelijk werken|

Gewerkt bij

  • Kookstudio.nl
  • Euromast horeca BV
  • Ma Cuisine Catering
  • Taverne Meer & Bosch
  • Restaurant Mero
  • Het Culinair Atelier
  • Restaurant Tom Yam Cuisine
  • Restaurant De Kloosterhoeve
  • Restaurant Le Bistroquet
  • NLS de Witte societeit

Opdrachtgevers

  • Albron
  • Hotels van Oranje
  • Madurodam
  • De Viersprong
  • Seafood Centre
  • Abel Tasman
  • Driemastbark Stedemaeght
  • De Gouwzee
  • Nederlands Visbureau
  • Stichting VISSCH
  • Haga Ziekenhuizen


Theoretische vaardigheden

  • SVH Restaurantkok
  • SVH Leermeester
  • SVH Sociale Hygiene
  • BHV
  • Neuro-leiderschapstraining
  • Training in team-coaching